درموردآشپزی وتغذیه

ارائه رسپی درموردغذاهای فرنگی وایرانی وتوضیحاتی درموردنکات ریز آشپزی

درموردآشپزی وتغذیه

ارائه رسپی درموردغذاهای فرنگی وایرانی وتوضیحاتی درموردنکات ریز آشپزی

موساکا: (یونان).

   مواد لازم:

بادمجان سرخ کرده به صورت طولی                                              1کیلو

گوشت چرخ کرده                                                                    1کیلو

هویج رنده شده                                                                    250گرم

پیاز                                                                                      1عدد

سیر                                                                                     3حبه

سس بشامل                                                                         500گرم

پنیرپیتزا                                                                             250گرم

رب گوجه                                                                           250گرم

پودرجوزهندی                                                                      1ق.چ.خ

فلفل قرمز                                                                           1ق.چ.خ

نمک                                                                                به مقدارکافی

برگ بو                                                                                 3برگ

  طرزتهیه:

1)گوشت راهمراه پیازریزشده وسیردرروغن سرخ کنید،آنگاه رب گوجه وادویه جات وبرگ بواضافه

رااضافه کنید وبگذاریدبرای5دقیقه آرام بجوشد.

2)سپس ابتدابادمجان سرخ کرده راکف ظرف بگذاریدو مایع گوشت را روی آن بدهید.بعدازآن سس

بشامل راروی آن بدهید وروی آن پودرجوزهندی بپاشیدسپس ردیف دوم راهم روی ردیف اول به همین ترتیب بچینید.ودرآخرپنیرپیتزاراروی آن بپاشیدوداخل فربگذاریدتارنگ آن طلائی بشودوبا

همان ظرف سرمیزببرید.

نکته:

ــ این غذابسیارشبیه لازانیاایتالیائی است،اماازآنجاکه،بسیاری ازغذاهای یونانی شبیه غذاهای

ایرانی است مزه وتست بهتری ازلازانیای ایتالیائی دارد.

ــ دریونان بسیاری غذاها پیدامیشودکه شبیه غذاهای ایرانی است واین به نظرم بایدریشه درمراودات

ایران ویونان درزمان هخامنشیان داشته باشه.

ماهی هشو

موادلازم:

ماهی زبیدی(حلواسیاه،شوریده ویاشیر)                            1کیلو

گشنیزوشنبلیله                                                       700گرم

سیرله شده                                                             3عدد

تمرهندی                                                               1بسته

پیازچاپ شده                                                       1عددمتوسط

نمک وفلفل                                                         به مقدار لازم

ادویه کاری                                                           1ق.چ.خ

طرز تهیه:

1) ابتدا ماهی راپاک کرده وشسته وآنراخشک میکنیم.

2) سپس ماهی رابه کمی آردآغشته کرده ودرروغن سرخ میکنیم.

3) سپس ابتدا پیازرادرروغن تفت میدهیم،وبعداز2دقیقه سیرله شده وگشنیزوشنبلیله چاپ شده

راهم به آن اضافه کرده وخوب تفت میدهیم ،درآخرتمرهندی راهم به آن اضافه میکنیم ومیگذاریم

تابجوشد،

4) بعد از10دقیقه ماهی های سرخ شده راهم به مواداضافه میکنیمومیگذاریم به مدت 1ساعت تازمانی که آب موادخلاص شودبجوشد.

 

نکته:

ــ این غذا بابرنج ونان مصرف میشود،اما تست بسیارعالیی با شویدپلوباقالا دارد.

ماهی شکم پر:2

موادلازم:

ماهی صبورمتوسط (یا شوریده بزرگ)                   1عدد

گشنیزوشنبلیله چاپ شده                                    1کیلو

تمرهندی                                                        1بسته

سیر له شده                                                    7تا8حبه

پیازمتوسط چاپ شده                                         1عدد

فلفل قرمز                                                      2ق.غ.خ

ادویه کاری وزردچوبه                                       1ق.غ.خ

نمک                                                           به مقدارلازم

طرزتهیه:

1)ابتداماهی رابرعکس بقیه ماهی هاازقسمت تیره کمربازمیکنیم ،آنراپاک کرده ونمک میزنیم و

برای 10تا15دقیقه میخوابانیم.

2) پس ازاین مدت ماهی راشسته تانمک اضافه آن رفته ودرون شکم ماهی رابایک دستمال تمیز

خشک میکنیم.

3) سپس تمبرهندی راکه ازقبل درون آب خیسانده ایم خوب چنگ میزنیم وهسته آنراجدامیکنیم.

4) اکنون تمبرهندی راباگشنیزوشنبلیله چاپ شده وسیروپیازوادویه مخلوط کرده وچنگ میزنیم تا

حالتی شبیه یک حریره به خودبگیرد.

5) این حریره رابرروی شکم ماهی میمالیم به نحوی که به قطرنیم سانت روی تمام سطح ماهی را

کاورکند.

6)ماهی رادردمای 240درجه سانتیگرادبرای مدت 1ساعت درقسمت وسط فر میگذاریم تابپزد.

 

نکته:

برای این غذاازماهیهائی بایداستفاده کردکه چرب باشند،اصل این غذاباماهی همانطورکه ذکرشدباماهی

صبوراست،که دارای مزه فوق العاده ای میباشد،اماباماهی شیروقبادهم میتوان این غذاراتهیه کرد.

- درجنوب ایران کدبانوهااین غذارادرمنزل آماده میکنندوسپس درون توری سیمی میگذارند وبامبلغ

کمی به نانوائی محل میدهن تادرون تنورنانوائی پخته شود،مزه واقعی این غذاراآن هنگام میتوان به

نیکی دریافت.