مواد لازم:
گوشت چرخ کرده 1کیلو
هویج رنده شده 250گرم
پیاز 1عدد
سیر 3حبه
سس بشامل 500گرم
پنیرپیتزا 250گرم
رب گوجه 250گرم
پودرجوزهندی 1ق.چ.خ
فلفل قرمز 1ق.چ.خ
نمک به مقدارکافی
برگ بو 3برگ
طرزتهیه:
1)گوشت راهمراه پیازریزشده وسیردرروغن سرخ کنید،آنگاه رب گوجه وادویه جات وبرگ بواضافه
رااضافه کنید وبگذاریدبرای5دقیقه آرام بجوشد.
2)سپس ابتدابادمجان سرخ کرده راکف ظرف بگذاریدو مایع گوشت را روی آن بدهید.بعدازآن سس
بشامل راروی آن بدهید وروی آن پودرجوزهندی بپاشیدسپس ردیف دوم راهم روی ردیف اول به همین ترتیب بچینید.ودرآخرپنیرپیتزاراروی آن بپاشیدوداخل فربگذاریدتارنگ آن طلائی بشودوبا
همان ظرف سرمیزببرید.
نکته:
ــ این غذابسیارشبیه لازانیاایتالیائی است،اماازآنجاکه،بسیاری ازغذاهای یونانی شبیه غذاهای
ایرانی است مزه وتست بهتری ازلازانیای ایتالیائی دارد.
ــ دریونان بسیاری غذاها پیدامیشودکه شبیه غذاهای ایرانی است واین به نظرم بایدریشه درمراودات
ایران ویونان درزمان هخامنشیان داشته باشه.
موادلازم:
ماهی زبیدی(حلواسیاه،شوریده ویاشیر) 1کیلو
گشنیزوشنبلیله 700گرم
سیرله شده 3عدد
تمرهندی 1بسته
پیازچاپ شده 1عددمتوسط
نمک وفلفل به مقدار لازم
ادویه کاری 1ق.چ.خ
طرز تهیه:
1) ابتدا ماهی راپاک کرده وشسته وآنراخشک میکنیم.
2) سپس ماهی رابه کمی آردآغشته کرده ودرروغن سرخ میکنیم.
3) سپس ابتدا پیازرادرروغن تفت میدهیم،وبعداز2دقیقه سیرله شده وگشنیزوشنبلیله چاپ شده
راهم به آن اضافه کرده وخوب تفت میدهیم ،درآخرتمرهندی راهم به آن اضافه میکنیم ومیگذاریم
تابجوشد،
4) بعد از10دقیقه ماهی های سرخ شده راهم به مواداضافه میکنیمومیگذاریم به مدت 1ساعت تازمانی که آب موادخلاص شودبجوشد.
نکته:
ــ این غذا بابرنج ونان مصرف میشود،اما تست بسیارعالیی با شویدپلوباقالا دارد.
موادلازم:
ماهی صبورمتوسط (یا شوریده بزرگ) 1عدد
گشنیزوشنبلیله چاپ شده 1کیلو
تمرهندی 1بسته
سیر له شده 7تا8حبه
پیازمتوسط چاپ شده 1عدد
فلفل قرمز 2ق.غ.خ
ادویه کاری وزردچوبه 1ق.غ.خ
نمک به مقدارلازم
طرزتهیه:
1)ابتداماهی رابرعکس بقیه ماهی هاازقسمت تیره کمربازمیکنیم ،آنراپاک کرده ونمک میزنیم و
برای 10تا15دقیقه میخوابانیم.
2) پس ازاین مدت ماهی راشسته تانمک اضافه آن رفته ودرون شکم ماهی رابایک دستمال تمیز
خشک میکنیم.
3) سپس تمبرهندی راکه ازقبل درون آب خیسانده ایم خوب چنگ میزنیم وهسته آنراجدامیکنیم.
4) اکنون تمبرهندی راباگشنیزوشنبلیله چاپ شده وسیروپیازوادویه مخلوط کرده وچنگ میزنیم تا
حالتی شبیه یک حریره به خودبگیرد.
5) این حریره رابرروی شکم ماهی میمالیم به نحوی که به قطرنیم سانت روی تمام سطح ماهی را
کاورکند.
6)ماهی رادردمای 240درجه سانتیگرادبرای مدت 1ساعت درقسمت وسط فر میگذاریم تابپزد.
نکته:
برای این غذاازماهیهائی بایداستفاده کردکه چرب باشند،اصل این غذاباماهی همانطورکه ذکرشدباماهی
صبوراست،که دارای مزه فوق العاده ای میباشد،اماباماهی شیروقبادهم میتوان این غذاراتهیه کرد.
- درجنوب ایران کدبانوهااین غذارادرمنزل آماده میکنندوسپس درون توری سیمی میگذارند وبامبلغ
کمی به نانوائی محل میدهن تادرون تنورنانوائی پخته شود،مزه واقعی این غذاراآن هنگام میتوان به
نیکی دریافت.